Mozilla Firefox  4 are un design nou, funcționalități noi şi este de şase ori mai rapid decât Firefox 3.6, conform paginii de internet a companiei.
Firefox 4 permite utilizatorilor să navigheze în siguranţă pe net graţie unei noi funcţii denumite Private Browsing. De asemenea, noul browser oferă posibilitatea utilizatorului să sincronizeze taburile şi bookmarkurile pe alte gadgeturi precum tablet PC-uri sau smartphone-uri.
O caracteristică nouă care a fost împrumutată de la rivalul Google Chrome este Tabs on Top (paginile sunt situate desupra bării de adrese). Această funcţie a fost preluată şi de Microsoft la Internet Explorer 9.
Firefox este al doilea cel mai popular browser de internet din lume, cu o cotă de piaţă de 21,74%, potrivit Net Applications.  Internet Explorer este cel mai utilizat, având o cotă de 56,77%, locul trei fiind ocupat de  Google Chrome (10,93%).
La ora redactării acestui material Firefox 4 înregistra peste 430.000 de descărcări.
Mozilla Firefox 4 poate fi descărcat de aici. <iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/mv_sq5zpN0M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>