Simona are un avans uriaș în clasament și nu ar avea nevoie de puncte, dar va merge la Moscova pentru a nu fi amendată.
„Mi-am câștigat primul titlu acolo, la Moscova, în 2013, astfel că turneul deține un loc special în inima mea. Aștept cu nerăbdare să mai concurez în fața fanilor uimitori de acolo”, a spus Simona Halep, pentru site-ul oficial al competiției.

Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a cerut un wild card pentru turneul de la Moscova ar fi de fapt altul. Conform regulamentului WTA, sportivele din Top 10 sunt obligate să participe în fiecare an la două turnee din categoria „Premier”, iar Simona l-a bifat până acum doar pe cel de la Stuttgart. Competiția de la Moscova era singura rămasă în calendar. În cazul în care nu ar fi mers la Moscova, Simona ar fi fost amendată de WTA cu o sumă ce urma să fie stabilită, scrie ziare.com.

Simona Halep are acum peste 2.500 de puncte în plus faţă de următoarea clasată, daneza Caroline Wozniacki, şi aproape 2.800 faţă de ocupanta locului al treilea, germanca Angelique Kerber.

Simona Halep a ajuns la 47 de săptămâni în fruntea ierarhiei mondiale şi ocupă locul 11 într-un clasament all-time, apropiindu-se şi mai mult de belarusa Victoria Azarenka, aflată pe 10, cu 51 de săptămâni pe prima poziţie a clasamentului WTA.

Competiția de la Moscova se va disputa în perioada 15-20 octombrie, în timp ce Turneul Campioanelor începe pe 21 octombrie.


Te-ar putea interesa și: