Moțiunea de cenzură depusă miercuri la Parlament de PNL a fost citită în plenul Legislativului de către deputatul liberal Gigel Știrbu.

Însă primul lucru care a atras atenția nu a fost textul moțiuni, ci ochelarii cu rame foarte mari, din plastic, de culoare galben fluorescent, purtați de către cel de a citit documentul.

Din cauza ochelarilor, atât Gigel Știrbu, dar, ceea ce este mai important, PNL și moțiunea de cenzură au fost ridiculizați de comentatorii care au participat la talk-showurile televizate de miercuri seara.

În cadul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, s-a spus că Gigel Știrbu a găsit ochelarii într-o pungă de pufuleți.

Mult mai acide au fost însă comentariile jurnalistului Ionuț Cristache, de la TVR, care, sub egida ”Lumea prin ochelarii lui Gigel”, a arătat că rezultatul moțiunii nu poate fi unul serios, dacă demersul nu a fost serios.

Gigel Sorinel Știrbu a fost ales deputat din partea PNL în circumscripția electorală Olt. În perioada 17 decembrie 2013 – 5 martie 2014 el a fost deținătorul portofoliului de la ministerul Culturii, sub prim-ministeriatul lui Victor Ponta, fiind succedat de Kelemen Hunor.

Gigel Știrbu a explicat portul ochelarilor galbeni, la citirea moțiunii, prin faptul că a vrut să ”concureze hipsterii de la USR”.