Steve Jobs a creat un telefon de la zero înainte să moară, este convins Ashok Kumar, analist la firma Rodman & Renshaw. Acesta este un telefon care va impresiona fanii Apple şi nu numai prin caracteristicile sale.
Kumar spune că telefonul va avea un ecran mai mare şi tehnologia Long Term Evolution (LTE), care oferă download la viteze de 100 Mbit/secundă şi upload la viteze de 50 Mbit/secundă.

În ceea ce priveşte aspectul telefonul, acesta va avea un design cu totul nou. Jobs nu s-a implicat prea mult în dezvoltarea iPhone 4S deoarece ştia că nu mai are mult timp la dispoziţie şi a preferat să îşi dedice tot timpul acestui nou terminal. 
De altfel, iPhone 4S nu are foarte multe îmbunătăţiri faţă de iPhone 4, cu excepţia noului procesor a camerei foto şi a aplicaţiei Siri.

iPhone 5 ar putea fi prezentat la coferinţa anuală a Apple care va avea loc în vara anului viitor, potrivit lui Kumar.

Britanicii de la Daily Mail au scris imediat după moartea lui Steve Jobs acesta şi-a dedicat ultimul sau an de viață ocupându-se de noul campus Apple, proiectul iCloud, dar și un nou plan prin care să prelungească viața produselor iPod, iPad, iPhone și MacBooks în următorii ani, actualizându-le pe acestea din urmă cu multiple funcții. Steve Jobs ar fi lucrat în secret la lansarea unor produse care să garanteze succesul companiei Apple pentru următorii patru ani.