"Selecţia s-a realizat pe baza acordului dintre acționarii Romtelecom, OTE și MCSI, din 1 iulie 2011, de a angaja consultanţi pentru procesul de evaluare a principalelor opțiuni ale acționarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom și Cosmote şi listarea noii entităţi la bursă sau listarea directă a Romtelecom la bursă sau orice alte opţiuni posibile). Aceasta banca va incepe negocierea contractului aferent cu Romtelecom", se arată în comunicat.

La începutul lunii iulie, MCSI anunţa, într-un comunicat de presă, că titlurile deţinute de statul român la Romtelecom vor fi listate pe bursă în 12 luni, calendarul comun al listării pe bursă a acţiunilor Romtelecom fiind stabilit în urma unei întrevederi a oficialilor ministerului de resort cu reprezentanţii OTE şi Deutsche Telekom.

În cadrul întâlnirii, s-a hotărât ca orice acţiune referitoare la procesul de fuziune al companiei Cosmote cu operatorul de telefonie fixă să nu fie efectuată fără acordul expres al ambilor acţionari, în acelaşi timp Statul Român obţinând garanţii suplimentare în vederea creşterii valorii acţiunilor Romtelecom.

Romtelecom oferă servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer-Care.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) – 45.99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.