Un container a fost adus pentru morții de la Piatra Neamț. Morga spitalului era plină înainte de incendiu

Spitalul din Piatra Neamț a solicitat un container pentru morții din incendiul care a avut loc la secția ATI. Morga spitalului era plină încă de dinainte de tragedia care a avut loc duminică seara, în urma căreia au murit zece oameni.

Spitalul Judetean Neamț este un spital care asigură tratament pacienților infectați cu Covid, iar în cele două saloane de ATI se aflau bolnavi Covid. Pentru că morga unității medicale depășise capacitatea maximă înainte de izbucnirea incendiului, personalul a solicitat un container pentru cei zece morți din urma tragediei.

 

Potrivit ultimei informări făcute publice de Spitalul Județean Neamț, în urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Medicul care a intervenit pentru a salva pacienții internați în secția afectată de incendiu și care a suferit răni urmează să fie transferat în această dimineață în Belgia, după ce aseară a primit îngrijiri la Spitalul Floreasca din București.

„Conducerea SJU Piatra Neamț a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană”, se arată în informarea unității medicale.