"Ne aşteptăm ca în următoarele luni veniturile companiilor individuale să oscileze între un declin de 5% la o creştere de aproximativ 2%, ceea ce s-ar traduce într-un declin mediu al veniturilor pentru sectorul european al telecomunicaţiilor între 1-2%. Este pentru prima dată când perspectiva noastră atribuită companiilor de telecomunicaţii din Europa a ajuns la negativă, de când am început să publicăm astfel de date", a declarat analistul Carlos Winzer.

Agenţia estimează că încetinirea economiei europene va continua să afecteze încrederea consumatorilor, adăugând presiune asupra veniturilor operatorilor de telecomunicaţii, care se confruntă cu dificultăţi în reducerea cheltuielilor operaţionale, scrie Agerpres.

Moody’s apreciază că operatorii de telecomunicaţii vor trebui să-şi majoreze cheltuielile de capital, pentru a-şi moderniza reţelele, pe fondul sporirii cererii pentru servicii de date. Agenţia estimează că firmele de telecomunicaţii vor trebui să cheltuiască încă 60 miliarde de euro pentru cheltuielile de capital cu reţeaua, în plus faţă de cei 100 miliarde de euro estimaţi până în 2014.

Principalele companii de telecomunicaţii din Europa sunt prezente şi în România: Vodafone, France Telecom, Deutsche Telekom, OTE.