Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, Nokia Corp, a avertizat marţi că în trimestrul doi şi în 2011 profitul va fi mai scăzut decât s-a estimat anterior, din cauza competiţiei dure, în special pe piaţa telefoanelor inteligente.
Acţiunile Nokia Corp au ajuns miercuri la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, investitorii fiind îngrijoraţi că grupul finlandez nu va reuşi să-şi majoreze cota de piaţă după adoptarea sistemului de operare Windows Phone de la Microsoft.

Moody’s apreciază că anunţul Nokia indică o erodare mai rapidă decât s-a anticipat a cotei de piaţă a companiei finlandeze, de la telefoanele inteligente până la cele obişnuite, şi accelerarea presiunii preţurilor.

Agenţia va urmări strategia Nokia de a opri declinul cotei de piaţă şi a veniturilor, măsurile adoptate pentru reducerea costurilor şi gradul de acceptare al sistemului de operare Windows Phone de la Microsoft.

Câştigurile din trimestrul doi "vor fi substanţial sub intervalul de 6,1- 6,6 miliarde de euro" estimate anterior, a anunţat compania finlandeză.

Unele bănci de investiţii, inclusiv Goldman Sachs, Bernstein Research, RBS şi Credit Suisse au retrogradat deja ratingurile Nokia.
Sursa: Agerpres