Decizia Moody’s este o dovadă a rezistenţei economiei Braziliei într-un moment în care unele din statele afectate de criză din Europa suferă retrogradări de rating.

Fitch a îmbunătăţit şi ea în luna aprilie cu o treaptă ratingul Braziliei la ‘BBB’, iar luna trecută Standard and Poor’s a îmbunătăţit la pozitivă perspectiva pentru ratingul ‘BBB minus’ atribuit Braziliei.

Moody’s a salutat dorinţa autorităţilor braziliene de a inversa politicile expansioniste şi de a adopta o politică mai adecvată unei traiectorii de creştere sustenabilă. ‘Printr-o combinaţie de măsuri fiscale şi monetare, autorităţile sunt în mijocul unui proces de înlăturare a condiţiilor care au provocat supraîncălzirea economiei’, a anunţat Moody’s într-un comunicat.

Banca centrală a Braziliei a majorat dobânda de referinţă de patru ori în acest an şi a luat şi alte măsuri pentru a opri creşterea puternică a creditului, în condiţiile în care economia Braziliei a înregistrat anul trecut o creştere de 7,5%. De asemenea, preşedintele Dilma Rousseff a anunţat recent reduceri bugetare de peste 30 de miliarde de dolari pentru a contracara creşterea cheltuielilor publice care anul trecut au condus la un avans al inflaţiei de 6,55%.
SURSA: Agerpres