Două mari partide par să fi pierdut la alegerile din București: PSD, care nu mai are primarul general și pe toți cei de la sectoare, și PNL, care a obținut un scor foarte mic la votul politic, transmite evz.ro.

Fiecare, însă, consideră alegerile de duminică din Capitală un succes: social-democrații flutură scorul de la Consilul General, iar liberali consideră că desemnarea lui Nicușor Dan este meritul lor și că ei au câțtigat această rundă.

Dar este Nicușor Dan „trofeul” PNL? Simpla aritmetică ne arată că voturile sale, 47%, sunt aproximativ egale cu suma voturilor USR-PLUS și ale liberalilor. Adică fără electoratul disciplinat al USR-PLUS, liberalii ar fi pierdut poziția „regină” pe tabla de șah a Capitalei.

Filmul zilei de duminică este cunoscut la minut de Mirel Palada, directorul Sociopol, firma care a efectuat un exit-poll, și el ne va spune cum au evoluat procentele pe București, dacă a existat un moment în care părea că va câștiga Gabriela Firea.

Discuției i se alătură și Octavian Hoandră, care ne va spune cum s-au văzut aceste alegeri dintr-unul din orașele unde scrutinul pare că a fost organizat doar pentru a îl confirma în funcție pe primar: Clujul lui Emil Boc