Toată lumea a stat cu ochii ațintiți Parisului, luni seara, în momentul în care un incendiu dezastator a izbucnit la Catedrala Notre-Dame. Catastrofa s-a produs la ora aproape de ora 20.00, ora României iar motivul a fost o sursă a sistemului de încălzire al catedralei. Construcţia religioasă a fost, din fericire, evacuată.

Cu doar o oră înainte de producerea dezastrului, a fost făcută o fotografie. Imaginea, în care apar un tată și o fetiță ce se joacă în fața clădirii istorice, a făcut înconjurul lumii pe rețelele de socializare.

Brooke Windsor, din Michigan, era la Paris într-o excursie și se afla luni după-amiază la Notre Dame. “Twitter, dacă ai vreun pic de magie, ajută-l să găsească imaginea asta”, a scris ea în dreptul fotografiei făcând apel la internauți c a protagonistul din imagine să fie găsit. “Dacă aș fi în locul lui, eu mi-aș dori să primesc fotografia”, a declarat Brooke Windsor, pentru BBC News. Femeia a povestit șocul prin care a trecut când a văzut că Notre Dame arde: „Mi-a frânt inima”.

Imaginea a fost distrubuită de zeci de mii de ori de oameni din toate colțurile lumii, în speranța că omul va fi găsit, potrivit BBC.