Vești extrem de importante din partea noului premier, Florin Cîțu. Odată cu începerea campaniei naționale de vaccinare, șeful de la Palatul Victoria anunță finalul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre un moment istoric pentru țaa noastră.

Cîțu, anunț pentru toți românii

Șeful de la Palatul Victoria face un anunț crucial pentru toți românii. Startul campaniei de vaccinare înseamnă revenirea treptată la o viață normală pentru noi toți.  „Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România și un moment istoric/ de referință pentru țara noastră, în lupta împotriva virusului care a răpit prea multe vieți și a bulversat întreaga lume!

Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în țara noastră, a primit și primul vaccin împotriva COVID-19.

După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală.
Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată.
Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă”, spune premierul pe o rețea de socializare.

Fără restricții pentru cei care nu se vaccinează

Dar asta nu e tot. Cîțu mai spune că cei care nu se vor vaccina nu vor avea parte de neplăceri. „Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează!

Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia.

Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou, ne oferă șansa revenirii la normalitate.

Ieri am primit primele 10.000 de doze de vaccin, și săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin. Primii pași din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfășurat ireproșabil până acum și sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare.

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro
#RoVaccinare #RomaniiTrebuieSaStie”, a mai spus șeful de la Palatul Victoria.

Sursa foto INQUAM / George Calin