Suveranul Pontif urmează să efectueze o vizită istorică în țara noastră până duminică, 2 iunie. Vizita Papei Francisc are loc la distanță de 20 de ani de la cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999 și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Papa Francisc a fost întâmpinat de către președintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni), la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

La sosire, doi copii îi vor oferi flori Sfântului Părinte. Cei doi sunt frați greco-catolici (13 şi respectiv 12 ani) și provin din familia unui erou, Augustin Vișa, potrivit Administrației Prezidențiale.

Augustin Vișa a fost întemnițat pentru convingerile sale democratice atât de regimul lui Antonescu, cât și de invadatorii sovietici și de regimul comunist din România.

Augustin Vișa (1904-1989) a fost avocat, doctor în drept, înalt funcționar la CEC, membru al Partidului Național Țărănesc din 1927 și președinte al Tineretului intelectual național-țărănesc din 1936. Este originar din Șeica Mare, unde tatăl i-a fost învățător la școala parohială greco-catolică.