Vești uriașe pentru România. După luni întregi în care ne-am numărat morții, iar zilnic aveam parte de mii de noi infectări, în sfârșit avem parte și de vești bune. Suntem foarte aproape de finalul pandemiei de coronavirus în țara noastră.

Vestea momentului de la noul premier

Noul premier, Florin Cîțu, a marcat începutul sfârșitului pandemiei de COVID 19 în România. La sosirea primelor doze de vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino, Florin Cîțu a spus că este „un moment important, pe care îl așteptăm de un an de zile”. Mai mult, premierul a adăugat că speră la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă.

Campania de vaccinare, gata să înceapă

Prim-ministrul le-a mulțumit celor care au muncit în ziua de Crăciun pentru aducerea în țară a vaccinurilor „Campania de vaccinare începe în același timp în România ca în Europa. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile”, a spus Florin Cîțu.

„Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicarea pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu. În completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru”, a completat premierul.

El a subliniat că „săptămâna viitoare vom primi în jur de 144.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin”. „Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie. OUG 63 va fi completată pentru a continua și cu campania mass media pentru campania de vaccinare. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit”, a completat Florin Cîțu.

Sursa foto INQUAM / George Calin