Consiliul de Administraţie al Bursei Monetar Financiare şi de Mărfuri Sibiu a decis revenirea la vechiul program de tranzacţionare (9:45 la 17:15)  întrucât prelungirea orarului cu 45 de minute, decisă în martie, nu a dus la o creştere relevantă a volumelor de tranzacţionare.

„Vrem să revenim la vechiul program, după ce ne-am consultat şi cu brokerii şi am văzut că volumul contractelor tranzacţionate a crescut cu aproape 3%, iar pentru aceasta nu se merită menţinerea programului prelungit. Este şi perioada de vară şi nu se justifică această prelungire nici pentru noi şi nici pentru brokeri”, a declarat directorul general al bursei, Teodor Ancuţa, citat de Mediafax.

Noul program de tranzacţionare va intra în vigoare după avizarea lui de către Comisia Naţională a Valorilor Mobliare.

Pe de altă parte, Ancuţa a mai spus că programul ar putea să fie prelungit încă o dată dacă vor fi introduse noi instrumente derivate care să fie tranzacţionate pe această piaţă.

La Bursa din Sibiu se tranzacţionează contracte futures şi opţiuni având ca activ suport acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, valute şi aur, cu scadenţa la una, două sau trei luni.

SURSA: Mediafax