Conform oficialilor germani, „Volkswagen AG prelucrează această chestiune sistematic, la nivel mondial. Obiectivul Grupului constă într-o soluţie generală, care să permită îndeplinirea tuturor normelor valabile. După o examinare detaliată, acum este confirmat că la autovehiculele cu motoare EA 288 Euro 5 nu a fost instalat niciun soft care să reprezinte un dispozitiv de invalidare (defeat device) conform definiţiilor legii”.

Anterior, Grupul Volkswagen confirmase deja că noile autovehicule conforme cu Euro 6 oferite în Uniunea Europeană respectă toate cerinţele legii şi standardele de mediu. Clienţii Volkswagen pot accesa paginile web ale organizaţiei, ca de exemplu www.volkswagen.de/info şi pot introduce seria de şasiu a autovehiculului lor, pentru a afla imediat dacă acesta este afectat. Pagini web similare pentru clienţi sunt active şi în alte ţări UE, precum şi pentru mărcile Audi, SEAT şi ŠKODA.

„În prezent se lucrează în forţă la soluţia tehnică detaliată în planul de măsuri. În ianuarie 2016 vor începe acţiunile de remediere a autovehiculelor. Acţiunile acestea sunt gratuite pentru clienţi”, susțin șefii marelui grup german. În prezent sunt dezvoltate măsurile pentru fiecare gamă de modele afectată şi pentru fiecare an de fabricaţie afectat şi vor fi mai întâi prezentate autorităţilor competente. Volkswagen va informa apoi, în următoarele săptămâni şi luni, proprietarii acestor autovehicule. Volkswagen nu a dat încă detalii despre celelalte tipuri de motoare diesel afectate și modul în care acestea vor fi aduse la standardele necesare.