„Când pui economia pe ultimul loc nu obţii decât şomaj! Cu iluziile vândute de Guvernul PNL, românii nu-şi pot plăti facturile!

Iohannis abia începe să negocieze la Bruxelles banii europeni pentru relansarea economică, bani pe care liberalii deja i-au împărţit din vorbe românilor. Aşa sprijină guvernarea PNL economia, cu miliarde fictive, alocate din pix”, spun reprezentanţii PSD într-o postare făcută pe pagina de Facebook a partidului.

„Realitatea este însă dramatică! 1.200 de şomeri sunt anunţaţi dintr-un foc într-un combinat din Târgovişte, provocând o bombă socială în zonă. Iar peste 400.000 de angajaţi din HORECA sunt ţinuţi pe bară de un Guvern care vede restaurantele drept posibile focare, dar a deschis de o lună sălile de păcănele. PNL a administrat prost pandemia şi a omorât economia!”, susţine PSD.

România are o şansă mare să obţină o finanţare consistentă

Iohannis a declarat că România are o şansă mare să obţină o finanţare consistentă din partea de la UE.

„În total, se negociază sume foarte mari astăzi, poate şi mâine, aici, la Consiliul European. Eu sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României în aşa fel încât să obţinem un rezultat consistent.

Întreaga echipă care mă însoţeşte şi întreaga echipă şi de la Reprezentanţă şi cei din ministere au pregătit materiale suficiente. Sunt relativ optimist că în final pentru România sumele vor fi rezonabile, vor fi consistente, dar, dacă m-aţi întreba dacă vom finaliza discuţiile astăzi şi mâine, cred că nimeni nu poate să răspundă.

Mă aştept la negocieri destul de complicate. Este chiar posibil să trebuiască după un timp să revenim să finalizăm aceste negocieri. Important este de ştiut: sunt bani mulţi pe care îi discutăm şi pentru România este o şansă mare să obţinem o finanţare consistentă pentru următorii ani cu care vom reuşi cu siguranţă să rezolvăm foarte multe din problemele de la noi de acasă”, a spus Iohannis.