Mobexpert a început lucrările de construcţie la un nou centru logistic situat în Bucureşti, investiţie ce se ridică la suma de 10 milioane euro.

Compania estimează că lucrările de construcţie vor fi încheiate la sfârşitul lunii mai 2009, inclusiv partea de echipamente şi programe informatice. Centrul va deveni complet funcţional începând cu luna iulie 2009.

Noul centru logistic, situat la kilometrul 21 al Autostrăzii A1, va avea o suprafaţă construită de 24.000 de metri pătraţi, fiind structurat în 4 corpuri de clădire independente.

Suprafaţa totală a terenului pe care se va înălţa construcţia este de 62.500 de metri pătraţi incluzând, pe lângă cele patru corpuri de clădire, şi spaţii de parcare pentru camioane, zonă de utilităţi şi spaţii verzi.

Centrul Logistic Bucureşti va fi deservit, pentru început, de o echipă operaţională de 35 de persoane, urmând ca numărul acestora să crească la aproximativ 60 până la sfârşitul anului, în funcţie de evoluţia activităţii centrului.  

Prin Centrul Logistic Bucureşti, Mobexpert va derula fluxuri de import pe zona mobilierul pentru casă, a decoraţiunilor şi a mobilierului de birou.

„Prin acest nou centru logistic vom optimiza mai mult procesele de achiziţie şi distribuţie a produselor […] E una din măsurile pe care le-am plănuit încă din septembrie pentru a ne putea proteja cât mai bine clientul de potenţialele creşteri de preţuri ale produselor generate de un context economic destul de dur cu care se confruntă piaţa”, a declarat Dan Şucu, Preşedintele Grupului Mobexpert.

Mobexpert mai operează, în prezent, două centre logistice. Cel de la Bucureşti, Tunari, are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi este funcţional din 2005. Acesta va deveni centru de producţie după intrarea în funcţiune a noului centru de la Bolintin.

A doua platformă logistică se găseşte la Târgu Mureş, are 12.000 de metri pătraţi, este funcţională din 2008 şi este destinată, în principal, produselor provenind din producţia fabricilor proprii.