Mai multe pagini populare de internet s-au confruntat cu sincope după o creştere uriaşă a traficului ca urmare a informaţiilor despre moartea starului pop Michael Jackson, iar reprezentanţii Google afirmă că gigantul căutărilor online a crezut că este ţinta unui atac, potrivit BBC.

Căutările realizate de oameni din întreaga lume au determinat mai multe căderi de viteză pe paginile Google, iar specialiştii companiei au crezut că motorul de căutare este victima unui atac online.

Milioane de utilizatori care au căutat pe Google ştiri despre Michael Jackson au primit, în loc de rezultate, o eroare care avertiza: „căutarea dumneavoastră pare executată automat de un virus sau o aplicaţie spyware”.

„Confirmăm că joi, între orele 2:40 PM Pacific (ora Coastei de Vest a SUA, vineri 12:40 AM ora României – n.r.) şi 3:15 PM Pacific, unii utilizatori Google News s-au confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte accesarea rezultatelor unor căutări legate de Michael Jackson şi au primit o eroare”, a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al Gogole, Gabriel Stricker.

„Un subiect vulcanic”

Prima ştire apărută în presa internaţională privind moartea starului pop a apărut cu puţin timp înainte de interval orar 2:40 – 3:15 PM Pacific.

Pagina de trenduri a Google, care prezintă cele mai populare căutări, a descris subiectul decesului lui Michael Jackson drept „vulcanic”.

Google nu a fost singura companie de servicii online ale cărei echipamente au fost copleşite de traficul creat de moartea superstarului.

Printre site-urile afectate se numără serviciul de microblogging Twitter, enciclopedia online Wikipedia, percum şi paginile de ştiri ale AOL, CBS, CNN, MSNBC şi Yahoo.

SURSA: Mediafax