Operaţiunile demarate pentru salvarea automobiliştilor captivi în tunel au fost întrerupte spre jumătatea zilei din cauza riscurilor legate de o nouă deteriorare a structurii deja avariate a construcţiei, potrivit agenţiei de presă nipone Jiji, preluată de AFP.

‘Conform serviciilor locale de pompieri, şapte persoane sunt date dispărute, însă cifra nu este confirmată’ de autorităţile centrale, a declarat pentru France Presse un responsabil din cadrul siguranţei civile.

Cel puţin două femei au fost rănite şi spitalizate în accidentul survenit în jurul orei locale 08:00 /23:00 GMT sâmbătă/ când o porţiune a bolţii tunelului Sasago, unul dintre cele mai lungi din Japonia /4,3 kilometri/, s-a prăbuşit pe o distanţă de cincizeci de metri.

Rănitele erau ‘conştiente’ când au fost luate în primire de echipele de intervenţie, înainte de a fi transportate la spital, potrivit unui responsabil ai pompierilor din prefectura Yamanashi. ‘Una dintre /victime/, cu vârsta de 28 de ani, a suferit răni la cap, la faţă şi la mâini. Cealaltă, în vârstă de 37, a suferit nişte contuzii’, a explicat aceeaşi sursă pentru AFP.
Sursa: Agerpres