Eclipse Cross, un nou SUV-Coupé dezvoltat de Mitsubishi Motors, are un aspect atractiv, dinamic şi provocator care inaugurează noul limbaj de design al producătorului japonez Mitsubishi Motors Corporation, recent intrat în Alianța Renault-Nissan. Conform reprezentanților companiei, Mitsubishi Motors Corporation s-a lansat în următoarea sa călătorie, transformând 80 de ani de experienţă 4WD (de la PX33 din 1936 cu tracţiune integrală), 35 de ani de expertiză SUV (de la Pajero din 1982), precum şi 30 de ani de tehnologie All-Wheel-Control (de la  Galant VR4 Dynamic Four din 1987), în valori pentru viitor.

Eclipse Cross va veni în completarea gamei actuale, alături de ASX şi Outlander, cu o poziţionare diferită: un SUV similar unui coupé cu un design deosebit, a cărui calitate japoneză fină, dinamică excelentă a condusului şi alte funcţii inovatoare vor extinde piaţa Mitsubishi Motors către noi clienţi.

Această nouă poziţionare se reflectă în mod evident în numele ales – nu este un acronim ciudat ci un nume real care înglobează ce este mai bun din cele două lumi în care MMC a facut istorie: ECLIPSE – o referire la vehiculul sport Mitsubishi fabricat în SUA între 1989 şi 2012 și CROSS – o invitaţie de a merge dincolo de graniţe, aşa cum este menirea unui SUV.

Producţia de serie a modelului Eclipse Cross va demara în luna octombrie, în Japonia, urmând ca primele unitaţi sa ajungă în România în luna decembrie a anului 2017.

Detalii despre cele mai importante vehicule prezentate la ediția din acesta an a expoziției auto de la Frankfurt veți putea citi în Suplimentul Auto Capital care apare luni, 25 septembrie.