‘Salariul de la stat este doar o subvenţie, un sprijin. (…) Ştiţi dumneavoastră că noi dăm impozite la stat încă o dată cât subvenţiile pe care ni le dă statul? Deci, un salariu este completat din fonduri proprii, se pune impozit pe tot salariul, iar impozitul pe care îl returnăm noi statului este mai mare decât subvenţia pe care ne-o face el şi ne-o face ca obligaţie, nu ne-o face de drag. După ce s-au confiscat averile bisericii, după Cuza, s-a făcut o convenţie, ca statul să ajute biserica, prin aceste subvenţii chiar şi la salariu’, a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ÎPS Laurenţiu Streza.

Conform Mitropolitului Ardealului, decizia Bisericii Ortodoxe Române prin care preoţii sunt obligaţi să nu mai ia bani la înmormântările celor săraci, nu afectează deloc salariile preoţilor.

‘Pe noi nu afectează cu nimic. (…) Nu se impune nicio taxă de înmormântare, dacă familia doreşte să sprijine biserica, poate să o facă. (…) Noi deja de foarte multă vreme aplicăm lucrul acesta, pentru înmormântări nu se percep taxe’, a spus Mitropolitul Ardealului.

SURSA: Agerpres