Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ a decis ca acţiunile sindicale ce au fost organizate pe întreg teritoriul ţării prin pichetarea sediilor Prefecturilor pe data de 20 septembrie să fie continuate în perioada 23 – 27 septembrie în Piaţa Victoriei din Bucureşti, informează un comunicat de presă al Cartel ALFA.

,,Acţiunile sindicale în cascadă, la care chemăm alături pe toţi salariaţii, pensionarii sau şomerii, se vor desfăşura în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în faţa sediului Guvernului’, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel ALFA.

Astfel, CNS Cartel ALFA va organiza joi, 23 septembrie, o acţiunea de pichetare a sediului Guvernului, la care vor participa federaţiile din sănătate, asistenţă socială şi educaţie. Manifestaţiile vor începe la ora 11.00.

De asemenea, vineri, 24 septembrie, începând cu ora 10.00, vor participa la protest membrii federaţiilor din sectorul economic, poliţie şi sectorul penitenciar, iar luni, 27 septembrie, de la ora 11.00, vor fi prezenţi sindicalişti din administraţie şi chimie. Durata minimă a acţiunilor sindicale este de două ore.

Cartel ALFA se pronunţă categoric împotriva disponibilizărilor, a modificării abuzive a legii pensiilor care nu trebuie promulgată în forma adoptată de Parlament, a modificării Codului Muncii şi încercării de legiferare a sclaviei moderne prin desfiinţarea contractelor individuale de muncă, împotriva dereglementării pieţei muncii şi a măsurilor de creştere exagerată a austerităţii prin legea de salarizare unică a sectorului bugetar.

SURSA: Agerpres