Sloganul electoral al USR-PLUS, ”O Românie fără hoție”, a fost interzis de Biroul Electoral Dâmbovița, după o contestație făcute de Partidul Social Democrat.

Astfel, PSD Dâmbovița susține că sloganul Alianței instigă la ”ură, xenofobie”.

Ironii la adresa PSD

Liderul PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a publicat pe Facebook o fotografie cu plângerea depusă de PSD Dâmboviţa la Biroul Electoral, document în care social-democraţii afirmă că sloganul ”instigă la ură, xenofobie”.

”În concret, această alianță electorală folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali, prin afișele cu sloganul ”O Românie fără hoție””, se arată în sesizarea PSD.

De asemenea, PSD a contestat și promovarea mesajului electoral prin intermediul unui avion de tip utilitar ”care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște cât și împrejurimile”.

”Gura păcătosului :-)))). PSD contestă, la Dâmbovița, sloganul USR PLUS ”O Romanie fără hoție” pe motiv că ”dezavantajează toți competitorii electorali”. Toți, da?

PS Mai spun domnii de la PSD și că sloganul USR PLUS incită la ură și intoleranță. Practic – vorba lui Liviu IOLU – la fel și Codul Penal” – a scris Voiculescu pe rețeaua de socializare.

Reacția lui Dan Barna

Și copreședintele USR-PLUS Dan Barna a reacționat.

”Cam despre asta e vorba în această campanie: despre o veche și coruptă clasă politică reprezentată vocal de PSD, care consideră că furtul și hoția le sunt bine cuvenite și normale, pe de-o parte, și Alianța USR PLUS care consideră că așa nu se mai poate, pe de altă parte.” – a transmis Barna pe Facebook.

Decizia Biroului Electoral Județean va fi contestată la Biroul Electoral Central, au anunțat reprezentații USR-PLUS.

Alianța USR PLUS candidează în alegerile parlamentare din 6 decembrie cu sloganul ”O Românie fără hoție”, având trei principale angajamente cu care vine în întâmpinarea alegătorilor săi: ”Fără Penali în Funcții Publice”, ”Fără pensii speciale” și ”Să nu mori cu dreptatea în mână”.