Consultantul politic, Cozmin Gușă, a lansat o teorie incendiară, spunând că este sigur că în scurt timp se va cere și desecretizarea convorbirilor de la Casa Albă, din luna august, care s-au purtat între Trump și Klaus Iohannis”.

„Aceasta stenograma aproape ca i-a rezolvat campania electorala lui Donald Trump. Am citit, sunt 5 pagini acolo, document declasificat, am citit in urma cu cateva ore originalul”, a comentat Gușă referindu-se la episodul cu Zelenski.

În opinia sa, democrații au picat într-o capcană senzațională, pentru că în acea stenograma, pe care Trump, „în mod tactic și viclean, a dat-o publicității”, la o zi distanță dupa ce i s-a cerut invalidarea, statuează ca președintele SUA este extrem de îngrijorat de ingerința unor foști oficiali americani precum Joe Biden, în politica internă a unei țări, precum Ucraina, în baza unui interes personal chestionabil.

„Anume, fiul lui Joe Biden, care era in conducerea unei mari companii de energie din Ucraina, era sa fie pus sub acuzare de catre fostul procuror general ucrainean despre care este vorba in convorbirea Trump – Zelenski. Numai ca, prin interventia directa din urma cu cativa ani, a lui Biden, in calitate de vicepresedinte SUA, procurorul general a fost dat afara tocmai pentru ca fiul lui Biden sa nu fie investigat. Asta este povestea.

Avocatul lui Trump a fost insarcinat in aceasta primavara-vara sa mearga in Ucraina, sa investigheze asta. Biden si-a folosit influenta politica in numele SUA, pentru a-si scapa fiul de o investigatie pentru acte frauduloase, de coruptie, in Ucraina. La meciul de imagine va castiga Trump, dar valul acesta al confruntarii Trump – Biden va ajunge in Romania, cu siguranta. S-ar putea ca glontul de aur al lui Trump contra lui Biden sa vina chiar din Romania. Am si informatii. Meciul va incepe de la Ucraina si va ajunge in Romania”, a comentat Cozmin Gușă.

„As putea sa fac un pariu ca in scurt timp vor cere si desecretizarea convorbirilor de la Casa Alba, din luna august, care s-au purtat intre Trump si Klaus Iohannis. Nu am nicio indoiala, o cerere asemanatoare celei facute lui Zelenski si care il priveste pe Biden i-a fost facuta si lui Klaus Iohannis. Tot din dorinta de a depista anumite ingerinte frauduloase ale diplomatiei americane in politica interna a altor tari.

Scandalul asta Trump – Biden va aduce si Romania in prim plan. Fiti convinsi ca intarzierea si amanarea audierii si nominalizarii ambasadorului Americii si a lui Trump in Romania are legatura cu acest scandal, Gitenstein – Biden.

Daca democratii vor persista in greseala si vor cere invalidarea lui Trump, unul dintre argumente va fi si discutia desecretizata dintre Donald Trump si Iohannis din Biroul Oval”, a comentat Cozmin Gușă.