Agenția germană de turism TUI AG a emis o avertizare pentru partenerii greci care dețin hoteluri, în care a arătat că în cazul în care Grecia va părăsi zona ero, compania este dispusă să facă plățile în drahme.

Compania germană a scris partenerilor greci scrisori în care le cere să redacteze contracte în care să existe și o clauză care să prevadă convertirea sumelor în noua monedă în cazul în care Grecia va părăsi zona euro.

Oficiali ai TUI au confirmat pentru presa germană că s-au făcut asemenea demersuri, iar eventualele plăți în drahme se vor face la cursul stabilit de guvern.

Camera de comerț grecească a reacționat dur la această mișcare arătând că este o măsură prematură și care nu face altceva decât să destabilizeze.

De asemenea, au fost trimise scrisori semnate de Cameră în care hotelierii au fost rugați să nu semneze niciun amendament.

"Cum pot să semneze ceva care nu există? Moneda Greciei este euro", spune Kostas Kyriazis, reprezentantul unei asociații ce reprezintă hotelurile din insulele Samos și Ikaria.

TUI și-a justificat mutarea argumentând că este o companie listată la bursă, aflată în căutarea unor soluții care să o ajute la evitatarea unor situații în urma cărora să fie afectată stabilitatea companiei.