Ramona Ioana Bruynseels lansează o provocare tuturor candidaților aflați în cursa pentru președinție: Un Legământ pentru o campanie cinstită.

Astăzi, 25 iulie, candidatul umanist la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels, a anunțat că modelul de campanie pe care îl propune este centrat pe o dezbatere onestă, pe proiecte și nu pe atacuri la persoană.

Mesajul său i-a vizat atât pe actualul președinte, Klaus Iohannis, pe doamna Viorica Dăncilă – candidatul PSD, pe Dan Barna – candidat din partea USR, cât și pe ceilalți candidați, care vor fi prezenți în cursa electorală, invitându-i să i se alăture și să semneze acest Legământ al candidaților.

Prin semnarea acestui angajament, candidații promit următoarele:

„1. Nu îi voi ataca pe ceilalți, le voi combate ideile cu argumente și nu îi voi vorbi de rău pe contracandidații mei.

  1. Voi face totul pentru a-mi încuraja susținătorii să ducă o campanie curată, inclusiv pe rețelele de socializare.
  2. Mă voi angaja într-o campanie pozitivă, voi condamna orice formă de fake news.
  3. Voi respinge orice formă de intimidare a alegătorului și mită electorală.
  4. Alegătorul este suveran, merită respectul nostru și al tuturor, merită o campanie cinstită și transparentă.
  5. Acest angajament mi-l iau în fața tuturor românilor, pentru o politică onestă și orientată către oameni.”

Ramona Ioana a apărut pe scena electorală recent, fiind percepută drept candidatul disruptiv. Promisiunea ei de a schimba felul în care se face politică i-a adus, deja, o bază semnificativă de susținători. În prezent, călătorește prin țară dorindu-și să-i asculte pe oameni, să preia cât mai multe dintre dorințele lor, să găsească soluții pentru cât mai multe dintre așteptările lor. Încă de la început a declarat că va fi un alt fel de candidat.

Propunând Legământul candidaților, Ramona a adăugat:

„De la momentul lansării campaniei m-am întâlnit și am vorbit cu sute de oameni și am înțeles foarte limpede că oamenii sunt sătui de politica de la noi. S-au săturat de politicianismul mărunt, de eternele discuții despre dreapta și stânga, s-au săturat să fie înșelați. E vremea să schimbăm direcția.

Semnarea unui astfel de Legământ este un mod prin care toți cei care candidează pentru înalta demnitate de Președinte – acolo unde e nevoie de un om deschis, bun diplomat, capabil să ne unească – să demonstreze seriozitate și maturitate, o abordare diferită de perfidele jocuri politice ale trecutului.

Cred în viitor, într-un nou început pentru această națiune și cred că trebuie să începem de azi!”
Provocarea a fost lansată. O vor accepta ceilalți candidați?