Pentru ca avocații lui Dragnea să aibă timp să își pregătească strategia de apărare, instanța a decis acest termen de 20 mai. Lucrurile se schimbă neașteptat de repede. Un procuror de va ocupa de acum de dosarul lui Dragnea.

Direcțita Națională Anticorupție a a schimbat procurorul de caz în dosarul președintelui PSD, Liviu Dragnea. Procurorul de caz al lui Dragnea a fost Ralucăi Mirică. De acum, procurorul care preia dosarul lui Dragnea este Elena Grecu, o persoană tânără care are experiență în domeniul magistraturii. Elena Grecu a candidat în trecut la șefia DNA.

Se pare că DNA a renunțat la sesizarea CCR. De asemnea, s-a renunțat și la schimbarea încadrării unor inculpați. În jurul orei 13.00, ședința s-a suspendat pentru câteva minute pentru niște formalități interne. La ora 13.30 s-a anunțat că Elena Grecu este procurorul de ședință al DNA în procesul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive din județul Teleorman.

Direcțita Națională Anticorupție a sesizat două acte de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție.