El a anunţat că a trimis o scrisoare în acest sens membrilor CExN.

Potrivit fostului lider al PSD, decizia a fost luată în lipsa sa şi a fost consecinţa "unei prezentări prin omisiune".

Geoană consideră că s-a pornit un război "fără nicio şansă de reuşită".

"Toată bâlbâiala aceasta cu privire la aşa-zisa rocadă la şefia Senatului, care este imposibilă, toată această discuţie cu privire la excluderea mea din PSD, pe un temei pe care nimeni nu-l cunoaşte, nu face decât să adâncească un sentiment de confuzie şi de lipsă de busolă. Sunt tot mai convins că voturile date ieri în BPN şi în grupul senatorial au fost obţinute prin prezentarea prin omisiune a unei situaţii. Cei care au prezentat ideea cu rocada la Senat cred că au indus în eroare foarte mulţi colegi din conducerea partidului", a spus Geoană.

El a arătat că regretă că nu a fost invitat la BPN al PSD de luni şi a susţinut că discuţiile ulterioare din grupul senatorial au fost contradictorii, fiind sprijinit de mulţi colegi de partid. Geoană a adăugat că, la propunerea liderului grupului, Ilie Sârbu, ‘cu Victor Ponta de faţă’, s-a pus problema votului înlocuirii sale de la şefia Senatului, în forma în care senatorii au fost întrebaţi dacă se opun sau nu deciziei BPN al PSD.

"Cred că această manipulare a unor colegi din partid trebuie să-şi găsească o rezolvare cât mai rapidă. Singurul for care poate discuta calea de urmat, modul de luptă cu adversarul cu adevărat, este Comitetul Executiv Naţional al PSD", a spus Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a precizat că nu pleacă din PSD şi a dezminţit o serie de afirmaţii ale unor colegi de partid conform cărora s-ar fi întâlnit luni seară cu colegi de la putere într-un restaurant din Capitală.

Geoană a dorit să dezmintă şi faptul că ar face jocurile Puterii şi a denunţat faptul că de denigrarea sa se ocupă, între alţii, "falşi jurişti din PSD". Preşedintele Senatului a reamintit, în context, că el a iniţiat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi singura moţiune de cenzură în urma căreia a căzut un guvern.

De asemenea, Mircea Geoană susţine că nu a fost sunat de nimeni de la putere, fiind sunat doar de câţiva colegi de la PNL "pentru a vedea ce se întâmplă".

"Dacă se ajunge la o fractură ireversibilă în PSD, şi liberalii plătesc. (…) Nu îmi doresc distrugerea casei şi răul colegilor mei. Dar, în clipa de faţă, cărţile nu sunt la mine, ci la nişte oameni care din calcul obscur, sau le-a rătăcit Dumnezeu minţile şi dau şefia Senatului", a afirmat Geoană.

El a spus că, până la urmă, o eventuală decizie privind excluderea sa din PSD nu este a lui, dar a arătat că aceasta ar fi o imensă greşeală pe care nu doreşte să o încurajeze.
Sursa: Agepres