Mircea Badea a susținut că Grupul pentru Dialog Social (GDS) ar trebui scos de pe lista ONG-urilor care primesc bani de la stat.

”Haideți să vă zic ce poate face Guvernul României fix din acest moment! Dragnea sau Dăncilă pot scoate GDS-ul de pe lista ONG-urilor de utilitate publică și le iau sediul. În următoarele 20 minute se poate întâmpla asta! GDS-ul trebuie scos de pe lista cu bani publici! Asta trebuie făcut în următoarele minute. Haideți să vedem dacă se întâmplă, deși nu se întâmplă de ani întregi. De pixul vostru depinde GDS, dar nu semnați. De ce nu o faceți? La fel și cu Revista 22. (…) Să nu mai dea ei premii politic-staliniste pe bani publici!”, a comentat Mircea Badea în emisiunea sa de la Antena 3.

Reacția dură a vedetei de la Antena 3 vine în contextul în care GDS a anunțat că-i va acorda un premiu lui Augustin Lazăr. După îndelungi discuții pe această temă, a fost luată o decizie fără precedent: ceremonia a fost anulată.

În cadrul acestui eveniment, lui Lazăr ar fi urmat să-i fie înmânat Premiul GDS pe 2018. În final, s-a decis că premiul îi va fi trimis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat.