Este vorba despre o minune care a avut loc la sfârșitul lunii august cu trupul maicii Hristonimfi.

În scurta filmare de mai jos veți vedea un astfel de semn, comun monahilor aghioriți, însă foarte rar în afară. La monahii aghioriți, Maica Domnului le-a promis că va mijloci pentru ei în fața Dumnezeului și Fiului ei și ca semn a acestei deosebite bunăvoiri a Stăpânei, rigor mortis (rigiditate postmortală – înțepenirea trupurilor după moarte) nu se instalează la trupurile monahilor athoniți. În afara Grădinii Maicii Domnului, fenomenul este rar și este socotit semn de sfințenie, mai ales dacă este însoțit și de fenomenul de păstrare a temperaturii corpului la un interval de timp la care acesta ar trebui să dispară.

Vedeți mai jos un astfel de fenomen la maica Hristonimfi (Χριστονύμφη = Mireasa lui Hristos) din Kalimnos, ultima dintre ucenicele care l-au slujit pe Sfântul Sava din Kalimnos.

Maica Hristonimfi se distingea prin caracterul ei blând, bunătatea, dragostea și respectul ei față de maica stareță și de surori. Avea totdeauna un zâmbet care magnetiza pe cei ce intrau în contact cu ea. Iubea mult florile și bobocii cu care adeseori vorbea. O adevărată monahie cu râvnă și devotament dumnezeiesc față de Sfântul Sava. A fost înmormântată pe 19 august 2021.