Crina Cosma (63 de ani) a acumulat experienţă în domeniul bancar pe parcursul activităţii de conducere desfăşurate în cadrul Băncii Româneşti, membră a Grupului National Bank of Greece – unde în perioada 2007 – 2013 a ocupat poziţia de Director General Adjunct şi apoi de Consilier Director General. În acest interval, între 2009 – 2010, a asigurat conducerea Băncii Româneşti ca interimar până la numirea şi autorizarea de către BNR a unui nou Director General.

Cariera sa în domeniul bancar include şi Bancpost – unde a ocupat poziţii de Director General Sector Operaţiuni şi Suport şi Director General Adjunct (2003 – 2007), dar şi Alpha Bank (1998 – 2003). Este absolventă a Academiei de Studii Economice – Facultatea de Finanţe şi a urmat o serie de cursuri post universitare.

Acționarul majoritar al EximBank este statul român care deține, prin Ministerul Finanţelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul acțiunilor fiind în posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Muntenia. Din toamna anului 2012, EximBank este condusă de Traian Halalai – președinte și Paul Ichim – vicepreşedinte.

EximBank se adresează exclusiv persoanelor juridice, portofoliul de produse axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare – permițând băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Banca a încheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare față de 2012, în condițiile dinamizării activității comerciale și gestionării eficiente a resurselor.