“Am cerut Curţii de Conturi un control privind contractele de întreţinere încheiate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR)”, a declarat, într-un briefing de presă, ministrul Transporturilor.

Conform unui comunicat al CNADNR, compania a solicitat luni Curţii de Conturi a României verificarea derulării tururor contractelor subsecvente de întreţinere vară-iarnă încheiate de către Companie.

Începând cu anul 2008, CNADNR a încheiat acorduri cadru privind activitatea de întreţinere multianuală a drumurilor naţionale şi autostrăzilor.

“Vă rugăm să binevoiţi a analiza şi a dispune asupra posibilităţii introducerii în programul de activitate a unor misiuni de control a căror arie de verificare să cuprindă acordurile cadru şi contractele subsecvente încheiate în baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au făcut obiectul unei acţiuni de control până în prezent”, se arată în adresa transmisă de CNADNR către conducerea Curţii de Conturi, informează Agerpres.

Capital.ro scria  în noiembrie anul trecut cine sunt firmele care se vor ocupa de întreţinerea infrastructurii rutiere. “Cu greu găsești câte o firmă străină în asocierile care s-au angajat să întrețină infrastructura rutieră, astfel că banii pentru deszăpezirea celor două autostrăzi, spre Pitești și Constanța, și a celor 15.934 de kilometri de drumuri naţionale vor fi încasați, în principal de comapanii românești, deținute de așa-numiții ”regi ai asfaltului”.  La acea dată, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) estima că, în această iarnă, deszăpezirea autostrăzilor și a drumurilor naționale va costa circa 401,7 milioane de lei, respectiv circa 92,3 de milioane de euro. În 2010, Compania estima că va plăti pentru curățarea de zăpadă a rețelei de drumuri circa 608,3 milioane de lei și a ajuns să deconteze lucrări în valoare de 333, 4 milioane de lei.