Stadiul fizic al lucrărilor la Tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti este de 75% şi sunt toate şansele ca acest segment să fie finalizat în 2021, a afirmat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în timpul vizitei pe care a efectuat-o pe şantierul acestui obiectiv.

„Sâmbătă am făcut o vizită pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești.

Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta. Tronsonul de 40 km este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. Toți care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în șir în ambuteiaje”, a spus ministrul Transporturilor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lucrările sunt gata în proporție de 75%

Potrivit postării, oficialul a constatat faptul că stadiul fizic al lucrărilor este de 75% şi că mobilizarea constructorului înseamnă circa 1.400 de lucrători şi 380 utilaje pe şantierul în lucru.

„În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 75%. Am văzut o mobilizare exemplară a constructorului.

Sunt 1.400 de oameni pe șantier, 12 km din totalul de 40 au două din trei straturi de asfalt, iar grinzile necesare pentru viaducte, poduri și pasaje sunt produse în proporție de 90% (o mare parte sunt deja și ridicate pe structuri).

Mărturisesc că am o plăcere deosebită să văd șantiere unde, așa cum se spune în branșă, „se face producție””, a mai punctat Cătălin Drulă.

Construcţia tronsonului 2 Balş – Slatina (km 17+700 – 57+550) din cadrul Drumului expres Craiova – Piteşti este realizată de Asocierea SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL, iar valoarea contractului se ridică la 1,454 miliarde lei, fără TVA.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea