„În mandatul meu, niciodată nu se va lua în calcul privatizarea TAROM sau a aeroportului. TAROM este o companie naţională, cu un management bun, această companie poate redeveni ceea ce a fost”, a declarat  ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
TAROM a prezentat noua aeronavă „Sarmizegetusa”, Boeing 737-800 NG. „Revitalizarea TAROM şi repoziţionarea pe piaţă este un lucru posibil. Avem programul de guvernare care este foarte clar şi pe componenta de aviaţie – şi aici mă refer la TAROM – privind armonizarea flotei, reorganizarea companiei şi, totodată, repoziţionarea sa ca şi concept de business”, a mai declarat minsitrul Răzvan Cuc.

Noile aeronave, care se vor adăuga celor 21 deja existente, au fost achiziţionate prin procedură de leasing operaţional (dry-lease), ce urmează a se desfăşura pe o perioadă de 10 ani. „Săptămâna viitoare vine a doua aeronavă TAROM, Boeing 737-800 NewGeneration. Avioanele au fost cumpărate în sistem dry lease, pe o periadă de 10 ani. Anul acesta, TAROM nu va mai înregistra pierderi, acest lucru fiind posibil cu cele două noi aeronave. De 10 ani niciun avion nu a inrat în flota TAROM, toate companiile merg pe sistemul de dry lease. Avionul nu este pentru low cost, eu sunt o persoană corpolentă și am avut loc stau pe scaun”, a adăugat Răzvan Cuc.