Având în vedere incidentul petrecut, pe Magistrala 900, la trenul IR 1825 care circula pe relația București Nord – Târgu Jiu, în care ultimele 2 vagoane din compunerea trenului au ars în întregime, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a cerut conducerilor CFR Călători și CFR Infrastructură remedierea de urgență a situației existente.

Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat AGIFER ca o comisie din cadrul acestei autorități să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a investiga evenimentul.

„Am cerut conducerii CFR Călători să aibă ca prioritate zero situația călătorilor și a personalului feroviar. Nu trebuie să uite că prestează un serviciu public în interesul cetățenilor și că cei care vor fi găsiți vinovați, vor răspunde.” a declarat ministrul Lucian Bode.

Amintim că circulaţia feroviară este oprită marţi după-amiaza între staţiile Măldăieni şi Mihăeşti din cauza unui incendiu izbucnit la ultimele două vagoane din compunerea trenului IR 1825, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Târgu Jiu, informează CFR SA.

Cele două vagoane au fost decuplate de la garnitură, fiind de asemenea avizate organele abilitate de intervenţie.

În urma acestui incident sunt 5 trenuri de călători oprite temporar, pe perioada intervenţiilor desfăşurate de organele abilitate, în staţiile adiacente. Astfel, R 9307, care circulă în relaţia Roşiori Nord – Craiova, staţionează în Măldăieni, IR 1693, în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara Nord, staţionează în Roşiori Nord, IR 15935-2, în relaţia Craiova – Braşov, staţionează în Radomireşti, IR 1522, în relaţia Păuşa – Bucureşti Nord, staţionează în Radomireşti şi IR 1835, pe relaţia Bucureşti Nord – Cluj, staţionează în Roşiori.