Ministrul Sănătății va da un nou ordin! Personalul medical nevaccinat va fi testat periodic

Invitată la TVR 1, Ioana Mihăilă a precizat că ordinul de ministru care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat a fost definitivat. Ministrul Sănătății a spus că principiile după care se va face testarea au fost prezentate premierului Florin Cîțu.

”Am prezentat premierului principiile după care ne ghidăm atunci când dorim să introducem această testare. Am definitivat forma ordinului care implementează cum se realizează testarea. Ea va avea legătură înclusiv cu incidenţa infecţiei cu Covid în judeţul în care personalul medical respectiv îşi desfăşoară activitatea. Doar peste o anumită incidenţă, această testare va deveni obligatorie şi de asemenea am avansat discuţiile cu INSP pentru a armoniza  metodologia de testare pe care o elaborează INS cu Ordinul pe care l-am pregătit. În următoarele zile, săptămâni, el va fi pus în transparenţă într-o primă etapă, apoi va intra în vigoare”, a declarat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Sănătatea pacientului este prioritară

Ministrul Sănătății a precizat că sănătatea pacientului este prioritară. Ioana Mihăilă a mai spus că a venit cu acest proiect deoarece personalul medical este cel care intră cel mai mult în contact cu pacientul.

”Cred că atâta vreme cât vaccinul este extrem de sigur şi disponibil gratuit trebuie să ne gândim şi la binele pacientului. Când ne gândim la aceste aspecte, acest lucru îl avem în cap, pacientul sănătatea lui trebuie să fie pe primul loc. Din acest motiv dorim ca personalul medical care vine în contact direct cu pacientul să fie fie vaccinat, fie testat periodic”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Amintim că ministrul Sănătății a anunțat această propunere încă din 19 iunie, subliniind că deși nu poate obliga personalul medical să se vaccineze este important ca pacienții să fie în siguranță.

”Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea