„Am transmis protocolul semnat conform programării făcute de către Guvern la momentul respectiv, de către Secretariatul General al Guvernului, şi am transmis toate documentele de la Ministerul Sănătăţii, din punctul nostru de vedere considerăm că lucrurile sunt în regulă. Eu cred că această licitaţie trebuie pornită cât mai repede. Am spus din start că îmi doresc ca această licitaţie să fie pornită în condiţii legale în aşa fel încât nimeni să nu o poată contesta, nimeni să nu o poată opri", a spus Bodog

Conform Agerpres, el a afirmat că documentele necesare au fost semnate de ministrul de Interne Carmen Dan şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. 

Potrivit ministrului, ambulanţele vor fi achiziţionate în mai multe etape. 

„Ele vor fi achiziţionate în mai multe etape în funcţie de timpul în care se finalizează licitaţia, vor fi achiziţionate ambulanţe de mai multe tipuri: ambulanţe de intervenţie rapidă, vor fi achiziţionate ambulanţe de tip A de TIB, C. Vor fi achiziţionate şi ambulanţe de tip SMURD", a mai susţinut demnitarul. 

Ministerul Finanţelor Publice va aloca, la rectificarea bugetară din vară, 50 – 60 milioane lei pentru achiziţia de ambulanţe, declara la începutul lunii fostul ministru al Finanţelor, Viorel Ştefan. "Cu siguranţă vom găsi o soluţie de finanţare la rectificarea din vară. Efortul bugetar în evaluarea mea este unul sustenabil, între 50 – 60 milioane lei. Cu această sumă s-ar rezolva problema achiziţiilor pentru anul acesta”, a spus Ştefan. 

El a precizat că această sumă i-a fost indicată de către celelalte autorităţi. "Asta ştiu că este suma care mi-a fost indicată pentru a vedea dacă la rectificare poate fi susţinută şi răspunsul este da", a mai arătat ministrul Finanţelor. 

Fostul premier Sorin Grindeanu a cerut ca licitaţia pentru achiziţia de ambulanţe să fie coordonată de Secretariatul General al Guvernului (SGG). 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a afirmat, în urmă cu o lună, că funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii au "sabotat" continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanţă şi SMURD şi că anunţul ministrului Florian Bodog (ministrul Sănătăţii, n.r.) privind demararea procedurii de achiziţie pentru ambulanţe "ascunde multe adevăruri nespuse", fiind, în opinia sa, „un anunţ al întârzierii achiziţiilor de ambulanţe". 

La rândul său, ministrul Sănătăţii susţine că motivele care au determinat „disputa publică” pe tema achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD sunt „artificiale” şi consideră că problema poate fi rezolvată cu „o directă comunicare”.