Poliţia germană a anunţat că a găsit Mercedes-ul ministrului sănătăţii, furat în timpul unei vacanîe în Spania, care a făcut obiectul unui scandal de proporţii la Berlin.

 

Maşina a fost recuperată intactă, abandonată de hoţi cu cheile în contact. Ministrul sănătăţii german, social-democrata Ulla Schmidt se afla în vacanţă în Alicante, cu şoferul şi maşina instituţiei, când a fost victima unui furt, mai exact Mercedes-ul S-Klasse de 93.000 de euro a dispărut fără urmă din parcarea hotelului.

 

Scandalul a izbucnit în presa germană, cu două luni înainte de alegerile legislative, când s-a descoperit că ministrul nu avea voie să plece în vacanţă cu maşina de serviciu şi cu şofer. Purtătorul de cuvânt ministerial a declarat că s-a ales această opţiune, pentru a nu cheltui mai mult de 500 de euro (costul drumului Berlin-Alicante), soluţia cea mai ieftină comparativ cu închirierea unei maşini din Spania şi că Ulla Schmidt nu se afla exclusiv în vacanţă.

 

Tot presa a semnalat un potop de nereguli. Scuza că maşina blindată a instituţiei era mai ieftină decat închirierea altei maşini blindate din Spania nu rămâne în picioare, întrucât Mercedes-ul ministerului…nu este blindat. O alta neregulă este aceea că maşina nu era asigurată, iar suma de 93.000 este totuşi consistentă pentru un minister care se plânge că este sub-finanţat. De asemenea, şoferul care a însoţit-o pe doamna ministru în Spania l-a luat şi pe fiul său în „excursie”, iar toată deplasarea a costat în total „doar” 10.000 de euro.

 

DETALII:

 

Maşina de serviciu a ministrului german al sănătăţii, furată în vacanţă