Creșterea pensiilor a fost motiv de scandal în conferința de presă a ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta s-a trezit în situația de a ține piept  mai multor pensionari care au început să urle la ministru pentru că nu crește pensiile. Unul dintre bărbați a amenințat chiar că se sinucide. În replică, ministrul a susținut că toată situația a fost orchestrată de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Violeta Alexandru le-a cerut pensionarilor să nu se lase manipulați de PSD.

”Noi putem să vorbim separat. Cu siguranță, am să vă dau orice răspuns aveți nevoie din partea mea, însă nu vă lăsați folosit de PSD pentru că ăși bate joc de dvs. Uitați-vă la oameni care vă vorbesc cu responsabilitate. Nu vă lăsați folosit și manipulat, nu asta e soluția.”, i-a spus Violeta Alexandru pensionarului cu care a intrat în conflict.

Ministrul a declarat că va vorbi separat cu persoana în cauză și a susținut că se aștepta să se întâmple astfel de scandaluri: ”Gabriel Mutu este genul de politician care se folosește de dramele oamenilor pentru a arăta că PSD vrea să facă treabă. În realitate, îi manipulează, se folosește de necazurile lor pentru interese de parti. Mă aștept să vedeți și alte manifestări de tip mafiot în sectorul 6. De aceea, au confiscat Bucureștiul.”

Pensionarul a amenințat că se sinucide și i-a huiduit pe ministrul Muncii și colegii săi, aflați la o conferință de presă în cartierul Militari.