Liderii a două dintre cele mai mari confederații sindicale o contrazic pe Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, care a spus că salariile nu vor scădea după mutarea contribuțiilor de la angajat la angajator.

„Domnia sa, doamna ministru, nu stăpânește legislația în general, dar mai ales legislația muncii. Are mentalitatea feudală în sensul în care crede că un angajator taie și spânzură. Al doilea aspect este cel legat de faptul că în situația actuală ea era focalizată numai pe legea salarizării pentru sectorul bugetar. Toată această nebunie nu are ca justificare decât reducerea valorilor promise pentru sectorul bugetar, care s-a constat că sunt prea mari. Și ca să le scadă cu 23 la sută fac acest transfer de taxe care o sa înnebunească tot sistemul pieței muncii din România”, a spus Bogdan Hossu, președintele C.N.S. „Cartel Alfa”, potrivit digi24.ro.

Acesta mai spune că ministrul dă dovadă de „cinism” și „dezinteres” față de sectorul economic.

„Cerem demisia sa, pentru că este inacceptabilă ca ministru al Muncii”, a adăugat liderul sindical.

„Au ajuns să se încurce în minciuni, își schimbă pozițiile de la o săptămână la alta”, a spus și Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

„Câștigul salarial mediu după mutarea brutului va deveni pe documentele lor (ale Guvernului, n.r.) 4132 de lei. Așa scriu ei. De asemenea, avem o altă cifră dată aici, de 3480 pentru anul 2018, care e tot cifra lor, cifra de la Ministerul de Finanțe, fără să includă mutarea contribuțiilor. În momentul în care cifra de aici o coroborezi cu cealaltă cifră vei constata ca această mutare de contribuție la salariul mediu pe toată economia, nu mai înseamnă nici 25 la sută, nici 22,5, înseamnă doar 18,73 la sută”, a spus Dumitru Costin.