Acesta afirmă că PSD a crescut pensiile în avans cu şase luni și cu mult peste inflație şi că pensiile vor continua să crească.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că, deşi afirmă că au crescut pensiile actualii guvernanţi i-au privat pe pensionari de indexarea care trebuia să fie 7% de la 1 ianuarie 2018 şi 9% de la 1 ianuarie 2019, statul economisind astfel sume considerabile.

„Văd că dl. Băsescu fie nu pricepe fie se preface, pentru a se agăța politic, fiind în campanie electorală pentru europarlamentare, de pensii. PSD a crescut pensiile în avans cu 6 luni și cu mult peste inflație si jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut și în 2017 și în 2018. Și le crește cu 4 luni în avans și în 2019”, scrie oficialul.

Budăi precizează că, în paralel, PSD a scos taxarea pentru pensiile sub 2.000 de lei, adică a eliminat plata (CASS + impozitul) și taxează doar diferența pentru cele mai mari (dar fără contribuțiile la sănătate) și a scăzut și impozitul pe venit de la 16%, la 10%.

„Aceste taxe și impozite au fost introduse de celebrul cuplu Boc-Băsescu, după ce CCR i-a împiedicat să taie pensiile. Nu s-au lăsat si le-au tăiat prin taxare si impozitare. În raportarea pe care o face între valoarea pensiei și salariului brut dl. Băsescu se mai preface și că uită de transferul contribuțiilor de la angajat la angajator (măsură care a redus substanțial deficitul la fondul de pensii) dar care a dus la creșterea substanțială a salariului brut”, spune ministrul Muncii.

Acesta dă asigurări că pensiile vor creşte.

„Acesta este adevarul. Iar pensiile vor continua să crească, spre disperarea lui Băsescu și a unora de teapa lui, care, după ce au tăiat pensiile prin taxare și impozitare se prefac că nu mai pot de mila pensionarilor, doar pentru a-i folosi în scop electoral pe părinții și bunicii noștri. Aici avem adevărul”, concluzionează Budăi.

Traian Băsescu a spus că, în 2010, când ţara trecea printr-o criză economică puternică, a avut curajul de a-şi asuma public intenţia de a reduce cu 10% pensiile, lucru care nu s-a întâmplat din cauza deciziei CCR.

„Propaganda şi minciuna nu plătesc factura la încălzire. De mai bine de un an, liderii PSD rostesc formula magică aducătoare de voturi sigure: «Cresc pensiile». Tot omul a aflat cum punctul de pensie va creşte în 2018 la 01 Iulie de la 1000 la 1100 RON şi a crescut, iar în 2019 va creşte la 1 Septembrie de la 1100 la 1265 RON şi foarte probabil va creşte. Nicio clipă nu le-a trecut pensionarilor prin cap că ţeparii Dragnea şi Budăi îi vor lipsi de indexarea ce trebuia să fie 7 la sută de la 1 ianuarie 2018 şi 9 la sută de la 01 ianuarie 2019. Raportat la pensia medie anuală, creşterea punctului de pensie nu a acoperit valoric indexarea. Astfel, în 2018 fiecare pensionar a pierdut 258 RON, iar în 2019 suma pierdută de fiecare pensionar este de 564 RON”, scrie Băsescu pe Facebook.