„Adevăr nu manipulare! Cei care tăiau fără niciun regret pensii și salarii, dovedesc încă odată, dacă mai era nevoie, că nu le pasă de părinții și bunicii noștri. În goana lor nebună după voturi, pentru ei nu mai contează de cine se folosesc și nu reușesc să iasă nici acum, după 10 ani, din logica tăierilor. Se folosesc de această dată de pensionari și fac trimitere la un amendament depus de dumnealor la legea bugetului și respins. În acest moment valoarea punctului de pensie este 1.100 de lei, dacă am merge pe varianta PNL, valoarea punctului de pensie ar fi de 1.045 de lei. Judecați dumneavoastră! Pensiile au fost mărite anticipat, începând cu 1 Iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 Iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut”, a scris Marius Budăi, sâmbătă pe Facebook.

De asemenea, ministrul Muncii a mai spus nu scrie nicăieri în Legea pensiilor că acestea sunt majorate începând cu 1 ianuarie, creșterea fiind făcută anual.

„În actuala Lege a Pensiilor, 263/2010, scrie, la art 102, că pensiile se majorează anual, nu scrie nicăieri că începând cu data de 1 Ianuarie. De altfel, INS comunică rata inflației și salariul mediul brut, după primul trimestru al anului următor, nici nu se cunosc aceste date la 1 Ianuarie. Concluzionând, PSD a mărit pensiile, de când a venit la Guvernare, în trei rânduri, dintre care două anticipat și va continua să le mărească, tot anticipat, în septembrie 2019 pentru 2020”, a conchis ministrul Muncii.