La eveniment și-a anunțat participarea și ministrul mediului, Laszlo Borbely. Dovedindu-și sprijinul pentru mașinile cu propulsie electrică, ministrul a anunțat cu câteva zile în urmă că, din această săptămână, programul "Rabla" va putea fi accesat şi de cei care doresc să cumpere autovehicule electrice, aceştia primind în locul unei maşini casate şase vouchere.
Laszlo Borbely a menționat și că Ministerul Mediului îi va sprijini pe cei care doresc să achiziţioneze maşini electrice, chiar dacă nu au maşini de casat,  prin acordarea unei facilităţi de până la 25% din preţul maşinii, dar nu mai mult de 5.000 de euro. Conform ministrului, „cei care vor dori să cumpere autovehicule electrice şi casează maşini vechi vor primi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişunuit, ceea ce înseamnă peste 5.000 de euro.
De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică. În plus, celor care nu vor participa la Programul «Rabla» o să le acordăm o facilitate de 25% din preţul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro”.
În Franța, Renault Kangoo Maxi ZE (5 locuri) este comercializat la un preț de 17.000 de euro (exclusiv bonusul ecologic 5.000 de euro) dar bateriile sunt oferite în leasing contra unei rate lunare de 72 de euro. Flunece ZE costă, tot în Franța, 21.300 de euro (exclusiv bonusul ecologic 5.000 de euro) la care se adaugă contravaloarea bateriilor (79 Euro/lună).