Corpul de control al ministrului Mediului va verifica activitatea Gărzii de Mediu Olt şi a Agenţiei de Protecţia Mediului Olt, a anunţat vineri, la Balş, ministrul interimar Costel Alexe.

Întrebat dacă va trimite corpul de control la instituţiile de protecţia mediului din judeţul Olt, în contextul în care slătinenii reclamă că aerul ar fi poluat de către posibile activităţi ilegale ale unor topitorii, ministrul Mediului a răspuns că în prezent, referitor la acest subiect, este în judeţ corpul de control de la Garda Naţională de Mediu.

„Astăzi (…) este corpul de control de la Garda Naţională de Mediu în judeţul Olt, pe acel subiect al topitoriilor, de care am vorbit şi, evident, când vom avea raportul, îl vom trimite mass media din judeţul Olt. După asta, corpul de control al ministrului va verifica activitatea Gărzii de Mediu Olt şi a APM Olt”, a spus Costel Alexe, potrivit Agerpres.

Ministrul a fost prezent în judeţul Olt şi în urmă cu două săptămâni, atunci fiindu-i prezentate de către presă nemulţumiri ale cetăţenilor din Slatina faţă de calitatea aerului din oraş, care ar fi poluat mai mult noaptea de către topitorii de metale. Ministrul a spus atunci că va trimite în judeţ, pentru verificări, corpul de control.