"Anumite persoane se joacă cu focul, cu viitorul şi perspectiva poporului grec, pentru că nu înţeleg sau, mai rău, pentru că înţeleg şi sacrifică bunul simţ în faţa intereselor sindicale sau partizane", a explicat Venizelos într-o dezbatere în parlament asupra noilor măsuri de austeritate menite să asigure primirea ajutorului financiar european şi evitarea intrării în default.

Pe de altă parte, nemulţumirea creşte, mai ales în rândul funcţionarilor publici şi a altor angajaţi din sectorul de stat, cu greve în transporturile în comun şi municipalităţi şi în condiţiile în care ocuparea unor ministere de către funcţionari afectaţi de noile tăieri salariale este cotidiană.

În ceea ce-l priveşte, ministrul elen a pledat pentru ‘unitate naţională’ în faţa acestor ‘momente cruciale şi nesigure pe care le traversează nu numai Grecia, ci întreaga Europă şi Statele Unite ale Americii’. ‘Nu este posibil să ocupi sediul Contabilităţii generale, Centrul informatic al siguranţei sociale sau Imprimeria naţională. Toate acestea ameninţă legitimitatea democratică, iar noi trebuie să apărăm democraţia’, a subliniat el.

Pentru a doua zi consecutiv, Atena a fost privată vineri de orice fel de transport în comun, în timp ce taxiurile se aflau de asemenea în grevă de 24 de ore pentru a protesta împotriva liberalizării meseriei de taximetrist, care s-a bucurat până acum de o anumită protecţie în faţa concurenţei. Această situaţie a provocat un haos în circulaţia pe străzile pline cu resturi şi gunoaie necolectate din cauza unei greve a gunoierilor ce ţine de zece zile.
Sursa: Agerpres