Consiliul de administraţie a ajuns la această decizie ‘prin consens’, a precizat FMI în comunicat.

Contracandidatul dnei Lagarde a fost guvernatorul Băncii Mexicului Agustin Carstens, 53 de ani. Christine Lagarde este succesoarea lui Dominique Strauss-Kahn care a demisionat în luna mai ca urmare a implicării într-un scandal sexual.
UPDATE – Lagarde: FMI îşi va servi membrii "cu aceeaşi determinare"
Noul director general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a promis marţi că instituţia îşi va servi statele membre ‘cu aceeaşi determinare’ ca înainte de a fi numită la conducerea ei.

‘FMI a fost în serviciul celor 187 de state membre în timpul crizei economice şi financiare mondiale, suferind evoluţii profunde’, a scris ea într-un comunicat.

‘Primul meu obiectiv în fruntea instituţiei noastre va fi să fac în aşa fel ca ea să continue pe această cale cu aceeaşi determinare şi acelaşi angajament’, a indicat ea.

‘Aşa cum am spus în consiliul de administraţie în timpul procesului de selecţie, acţiunea FMI trebuie să fie pertinentă, proactivă, eficientă şi legitimă, pentru a asigura o creştere mai puternică şi durabilă, stabilitatea macroeconomică şi un viitor mai bun pentru toţi’, a adăugat ministrul francez al economiei.

Ea s-a declarat ‘profund onorată de încrederea’ acordată de statele membre.

Lagarde, 55 de ani, a fost preferată de consiliul de administraţie unui candidat mexican, Agustin Carstens, în momentul când FMI se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice pe care a fost nevoit să o gestioneze în istoria sa, în Grecia, aminteşte AFP.

Mandatul ei de cinci ani urmează să înceapă la 5 iulie.