UPDATE

Reacție de ultima oră a ministrului de Finanțe.

Eugen Teodorovici a răspuns acuzelor primite de la adersarii săi politici cu o postare pe Facebook:

”Se pare că măsurile adoptate de PSD îşi ating din nou scopul, având în vedere că una dintre cele mai recente, aceea privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă.

Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, în special cu aceia care au dovedit de atâtea ori, nu doar incapacitatea adoptării unor decizii, ci şi incapacitatea de a le înţelege pe cele luate de PSD.

Propunerea mea vizează un tratament corect şi onest din partea angajatorului faţă de angajat, evitarea oricărei forme de abuz şi nicidecum formule de tipul celor suţinute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligațiilor de reținere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse, nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar şi a persoanelor angajate cărora li s-au reţinut impozite şi contribuţii cu diferite destinaţii, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obţinerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenţă medicală, care depind de buna credinţă, seriozitatea şi responsabilitatea angajatorului”, a scris ministrul de Finanțe pe internet.

Puteți vedea întreaga postare aici:

 

…………………………………..

Știre inițială:

Acuze extrem de dure la adresa ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, făcute duminică seară de senatorul liberal Florin Cîțu. Totul vine în contextul în care Teodorovici a propus ca datornicii la stat să facă închisoare, deși el însuși are datorii la stat.

Cîțu scrie că Teodorovici oricum va ajunge la închisoare, dar nu pentru că are datorii la stat, ci pentru alte ilegalități, mult mai mari. ”El și gașca lui de infractori de unde să mai fure, dacă voi nu le dați bani?”, întreabă liberalul retoric, într-un mesaj postat pe Facebook, cu referire la Teodorovici și guvernul PSD din care face parte.

Despre propriile datorii la buget, ministru de Finanțe ar fi spus, conform lui Florin Cîțu: ”O să plătesc în funcţie de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalităţi, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă daţi seama că nu stăteam să plătesc penalităţi aiurea”.

Puteți citi mai jos întregul mesaj postat de Florin Cîțu: