"Prin multe decizii şi acţiuni ale mele, am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Roşia Montană sau de la Cathedral Plaza din Bucureşti. Ele mi-au adus încercări directe de intimidare, am fost chemat in Parlament să dau socoteală, sunat de oameni politici. Când am oprit dărâmarea casei Nanu-Muscel din Piaţa Romană, am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directă", susţine Vlad Alexandrescu în scrisoarea trimisă către Grupul pentru Dialog Social (GDS).

"Faptul că, în mai multe şedinţe de Guvern, m-am pronunţat în favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor în cazuri de plagiat notorii (…) mi-a adus o adversitate rece a acelor miniştri care erau implicaţi", mai spune ministrul, referitor la cazurile de plagiat în obţinerea anumitor diplome.

"În momentul de faţă, cred că o reacordare a încrederii Prim-Ministrului în mandatul meu şi în reforma pe care am început-o ar fi singura cale prin care aceste reacţii ar putea fi stopate, măcar pentru o perioadă", a mai spus Alexandrescu, în finalul scrisorii.

În cursul zilei de vineri, 29 aprilie, Vlad Alexandrescu a anunţat într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook că a convenit cu premierul Dacian Cioloş să nu-şi depună demisia înaintea sărbătorilor de Paşti. În acel mesaj, Alexandrescu mulţumeşte "tuturor pentru susţinerea din ultimele zile", referindu-se la "manifestaţiile de stradă", "numeroasele comentarii de pe reţelele de socializare" şi la "petiţiile în favoarea rămânerii" sale ca Ministru al Culturii.

"Din toate acestea am înţeles că reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largă audienţă şi răspunde unei aşteptări generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de faţă continuarea acestei reforme este periclitată (…) Cred că împreună cu echipa mea şi cu toţi cei care îmi împărtăşiţi viziunea putem şi trebuie să ne impunem", a mai declarat Vlad Alexandrescu prin Facebook.

Amintim că Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu şi-a anunţat demisia miercuri, 27 aprilie, tot pe pagina sa de Facebook, după ce premierul Dacian Cioloş i-a cerut să renunţe la funcţie, decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Naţională Bucureşti.

Sursa: Mediafax