Se pare însă că noul ministru pentru securitate cibernetică din Japonia, Yoshitaka Sakurada, responsabil şi pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 din Tokyo, nu are foarte mare legătură cu domeniul. Acesta a declarat în public că nu a folosit niciodată un computer, notează publicația.

Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, l-a desemnat pe Sakurada drept ministru pentru securitate cibernetică luna trecută, însă acesta a recunoscut în public de curând, la presiunile unui membru al opoziţiei că nu a folosit niciodată un computer în cei 68 de ani de viaţă. Acesta este însă sigur că îşi poate duce la capăt mandatul cu succes, chiar dacă nu cunoaşte domeniul.

Sakurada a declarat că va aborda securitatea în domeniul tehnologiei din punctul de vedere al unui cetăţean de rând, legile şi reglementările fiind însă realizate de echipa din biroul său, alături de alţi membri ai guvernului. Încrederea lui Sakurada pare să fie mare în competenţa subalternilor săi şi nu se aşteaptă la probleme din punct de vedere al deciziilor care vor fi luate.